Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för barnfamiljer. Här samverkar öppna förskolan, barnavårdscentralen (BVC) och mödravårdscentralen (MVC). Tillsammans ger de dig stöd i föräldraskapet och följer barnets hälsa och utveckling.

Verksamheten är frivillig och kostnadsfri. Du som förälder erbjuds att delta i föräldragrupp och tematräffar. På familjecentralen har vi samlat barnhälsovård, mödra- och kvinnohälsovård, preventivmedelsrådgivning och öppen förskola under samma tak. Här arbetar även socionom och familjeterapeut.

Råd och stöd

På familjecentralen finns personal som kan erbjuda samtal och rådgivning om familjelivet, relationer och föräldraskapet. Vid behov kan du också få hjälp att komma vidare till andra stödinatser och verksamheter i Haparanda.

Öppen förskola

På familjecentralen finns öppen förskola. Här kan du träffa andra föräldrar och barn, utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter. Ditt barn kan leka, läsa, pyssla och sjunga. Förskollärarna kan ge dig pedagogiskt stöd och vägledning i föräldraskapet. Du som har barn i åldern 0-5 år är välkommen.

Öppettider för öppna förskolan

Måndagar - torsdagar: 09.00-15.30
Fredagar: 09.00-12.00

Hitta hit

Adress:
Lasarettsgatan 34, 953 31 Haparanda