Trygghetsboenden

Ett trygghetsboende är ett alternativ främst för den som känner att han eller hon inte vill eller klarar av att bo kvar hemma längre.

Våra trygghetsboenden består av lägenheter (hyresrätter) som håller en genomgående hög standard och tillgänglighet. Om de boende har behov av hjälp utförs behovsanpassade hjälpinsatser av hemtjänstpersonalen eller vald utförare. I haparanda finns trygghetsboenden på Lunden och på Torggatan 14.

Lundens trygghetsboende

Boendet har 40 lägenheter med balkong/altan. Sex av lägenheterna har 2 rum och kök och 36 av lägenheterna har ett rum och kök. Det finns ett trygghetslarm i varje lägenhet. Det finns tillgång till dagverksamhet och gemensamma utrymmen för samvaro.

Torggatan 14

Boendet har 30 lägenheter med balkong eller altan. 15 av lägenheterna har 2 rum och kök. Resten av lägenheterna har ett rum och kök. Det finns ett trygghetslarm i varje lägenhet.

Ställ dig i kö till trygghetsboende 

Det krävs inget biståndsbeslut för att få flytta till ett trygghetsboende, utan du ställer dig i kö som till en vanlig hyresrätt. Ansökan lämnas in till receptionen i stadshuset eller skickas till:

Socialförvaltningen
Haparanda stad
953 85 Haparanda.