Glöm inte att hänvisa telefonen och e-posten

Det är viktigt att hänvisa sin telefon och sätta autosvar på e-posten under semestern.

Under sommaren är det många som har semester och längre ledigheter. För att verksamheten ska fungera även under semestertider är det viktigt att ställa in frånvaro på sin arbetstelefon, hänvisa även telefonen samt e-post under ledighet.

I kommunens telefonisystem går det att se om en kollega är tillgänglig och växeln kan se vilka som är på plats eller när de ska hänvisa samtal.

Som myndighet har vi ett ansvar att svara på inkommande ärenden, därför är det viktigt att personer som skickar e-post till haparanda.se-adresser får veta om de inte kan förvänta sig ett svar under en längre period.

Och sedan lite anvisningar hur man gör med mera?

Till telefonen har vi en beskrivning hur man gör. Den finns bifogad här nedanför. Du kan också få instruktioner via en film på intranätet:
https://www.youtube.com/watch?v=5iSVMwLeekc&feature=youtu.belänk till annan webbplats

Blir det problem av något slag så ska du helst via e-posten it-kontoret@haparanda.se ta kontakt och beskriva ditt problem så får du support. Ange gärna ditt telefonnummer ifall supporten väljer att ringa upp dig.

Du lägger in autosvar i din e-post via Outlook, Autosvar. Fyll i uppgifter under båda flikarna ”Inom organisationen” och ”Utanför organisationen”.