Hålligång med dansande tanter

-Förra gången "Tanssi tätien kanssa" var här så bjöd de på can can. Nu dansade de sittande, berättar Vuokko Näätsaari som jobbar vid Solbacken-Södergårdens äldreboende och är en av flera kollegor som jobbar för att arvet efter Aune Eira ska ge de boende guldkant i tillvaron.

Våra kollegor kunde tillsammans med de boende njuta av en trevlig stund då de dansande tanterna, som de kallar sig, från Torneå kom på besök. De sjöng välkända finska folksånger och dansade till. De visade att det går utmärkt att sitta och dansa. Många av de boende och i personalen sjöng med och klappade takten.

-Det här kan vi genomföra tacke vare arvet efter Aune Eira. Vi kan ersätta dansgruppen med en liten slant, samtidigt som våra boende får en rolig stund.

Bra jobbat!
Kollegorna planerar som bäst lite skojigt inför Halloween och sedan väntar allt trevligt inför decemberhelgerna. Heja, heja för deras engagemang för våra äldre kommuninvånare som bor i Solbacken-Södergården samt Lundens trygghetsboende.

Aune Eira föddes i finländska Lappland 1930 och flyttade till Haparanda 1985. Hon avled 2016 och enligt hennes testamente skulle de boende i Solbacken, Södergården och Lundens trygghetsboende ta del av arvet efter henne. Hon ville att pengarna, drygt 750.000 kronor skulle användas till bland annat resor, rekreation och trevliga aktiviteter.