OmHÄNDERtagna igen

- Jag blir så stolt när jag får så fina händer.
Det sa Valborg Karlsson när hon och hennes grannar blev riktigt väl omhändertagna av kosmetologeleverna från Lappia under tisdagen.

Det är Lundens verksamhetsområde som tack vare personalinitiativ, har samarbete med Lappia Yrkesinstitut i Kemi. Där finns bland annat en kosmetologutbildning och på tisdagen kom sju av eleverna på besök till äldreboendet i Haparanda. Deras uppgift var att ta hand om händerna på gäster som önskade få behandling.

Sköna upplevelser
Eleverna hann med ett 40-tal boende från Solbacken-Södergården och Lundens trygghetsboende. En av dem var 95-åriga Valborg Karlsson som njöt i fulla drag av handmassage och att få lite rött på naglarna.

Gruppledaren Vuokko Näätsaari från Solbacken-Södergården och hennes kollegor konstaterade att samarbetet över gränsen med skolan i Kemi åter igen har bjudit på positiva upplevelser för de boende.

-Eleverna som är här idag går tredje året på utbildningen. De har praktik i salonger och i en salong på skolan men detta är enda äldreboendet som vi besöker. Samtidigt får eleverna chans att öva sig i svenska språket som de studerar under utbildningstiden, berättar läraren Sirpa Hyttinen.

Mer skoj på gång
Vuokko berättade att det blir mer trevligt för gästerna i äldreboendet, bland annat med dans inom kort och lite längre fram även Halloween-firande. Med andra ord "full rulle på hemmet" och många klappar på axeln till vår fina personal inom vård- och omsorg.