Monsterverkstad på Gränsskolan pågår

I år firar Gränsskolan 50 år. Det ska uppmärksammas redan nu på fredag då ett konstverk, skapat av elever på skolan ska invigas.

Några av de inblandade i monsterprojektet är eleverna Ida Keränen, Joonas Myllylä och Sofia Järlstig samt projektledaren Henrik Wallgren. De har bänkat sig bland möbler som elever och personal har fixat till för att göra C-korridoren lite trevligare att vistas i.

Det råder full aktivitet i C-korridoren på Gränsskolan. Flera grupper är igång med olika förberedelser till fredag då allt kulminerar med invigningsfest. Det stora projektet är att skapa ett monster och då gäller det att vara insatt. Eleverna sitter i mindre grupper, lär sig om olika mytiska odjur genom tiderna och blir inspirerade. Tillsammans ska de skapa skolans eget monster och en ny ingång till C-korridoren. Fredagens invigning bjuder bland annat också på dans av Kulturskolan, musik och en fotoutställning av skolan som Mikael Dysholm lägger sista handen vid under denna vecka.

-Vi inviger i tre omgångar för att alla inte ryms i lokalen samtidigt, en av omgångarna blir kring lunchtid så att även inttresserade föräldrar kan titta in, berättar projektledaren Henrik Wallgren.