Vi är en av fyra nominerade till Sveriges husbilsvänligaste kommun

Husbilsklubbens medlemmar har för 2018 nominerat bland annat Haparanda som Sveriges Husbilsvänligaste kommun, och nu börjar omröstningen som pågår till 2018-04-15

Vinnaren kommer att presenteras på Husbilsklubbens årsmöte, som genomförs i Kristinehamn lördagen den 12 maj 2018. Representanter från vinnande kommun kommer att kontaktas i god tid samt bjudas in till denna ceremoni. De övriga nominerade är Arvika, Gävle samt Karlskoga.

Husbilsklubben.se (HBK) bildades 2006 och är Sveriges största förening för husbilsåkare med mer än 14.000 medlemmar. HBK är en internetbaserad klubb som till stor del lever och verkar genom sitt internetforum där man samlat en stor mängd kunskap och information. Som exempel kan nämnas den omfattande databasen över husbilsplatser över hela Europa. Med bilder och beskrivningar är den i stora delar helt unik och står till medlemmarnas förfogande.
- Våra medlemmar nominerar den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser, till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns till exempel tömning av grå-/svartvatten. Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet, säger ordförande Leif Edström.