Starta och driva

Tillväxtenheten erbjuder rådgivning, information om mark och lokaler, företagsområden och mötesplatser.

NyföretagarCentrum Nord

NyföretagarCentrum Nordlänk till annan webbplats erbjuder rådgivning till dig som funderar på att starta företag eller nyligen startat eget. Rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv. NyföretagarCentrum Nord har verksamhet i Luleå och Haparanda.

Sedan årsskiftet 2017/18 har NyföretagarCentrum Nord avtal med Haparanda stad om att leverera rådgivning till kommunens medborgare. Kontoret finns på Norrmalmsvägen 2, där kan du träffa en rådgivare för bokade möten några dagar i månaden.

Verksamt.se

Verksamt.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en webbplats för den som vill starta företag, driva företag eller för den som vill utveckla sitt företag vidare. Webbplatsen är resultatet av ett gemensamt arbete mellan Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket.

Arbetsförmedlingen

Är du arbetslös och vill starta eget företag kan du få bidrag från Arbetsförmedlingen.  Förutsättningen är att du har en hållbar affärsidé och att ditt företag kan ge dig sysselsättning för lång tid framåt. Arbetsförmedlingenlänk till annan webbplats ordnar också starta eget-kurser.

Skatteverket

Skatteverket i Haparanda arrangerar avgiftsfria informationsträffar för nystartade företag där du får träffa specialister inom olika skatteområden, som moms, F-skatt, arbetsgivaravgift, inkomster och bokföring. Mer information hittar du på Skatteverket.selänk till annan webbplats