Badplatser

Vi finns i ett område med både älv, sjö och hav. Du hittar därför lätt en fin plats för ett uppfriskande bad en solig sommardag.

Seskarö havsbad med sin stora sandstrand och härligt långgrunda vatten är den största och mest välbesökta av våra badstränder. Här kan man koppla av en stund, äta en glass eller spela beachvolleyboll på stranden.

Lugnare miljöer

Vill du njuta av solen och havet i en lite lugnare miljö är Santasaari ett fint alternativ. Eller varför inte ta en tur till Sandskär och besöka de långa sandstränderna?

Bland insjöbaden är Leipijärvi och Karsikkojärvi populära.

Vill du bada i Torne älv finns är Haparanda strand ett bra alternativ. Det är en badplats som ligger i centrala Haparanda i nära anknytning till både café, lekpark och camping.

Badvattenkvalitet och tempetratur

På webbplatsen Badplatsen hittar du på sommaren den senaste informationen om badvatten vid de badplatser som finns i kommunen.

Samhällsbyggnadskontoret sköter tillsynen av offentliga badanläggningar och strandbad i Haparanda kommun. Badvattnets kvalitet avgörs framförallt av hur mycket och vilka bakterier som finns i det. Dessutom bedöms det också på sitt innehåll av vissa kemiska ämnen. Vattnet kan bedömmas som tjänligt, tjänligt med anmärkning eller otjänligt.

Webbplatsen Badplatsen, Havs- och vattenmyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster