10 skäl till att jobba hos oss

Vi är glada att du är intresserad av Haparanda stad och vår verksamhet. Här är de tio främsta skälen till att folk väljer jobba hos oss.

1. Vi gör skillnad

Varje dag arbetar medarbetare inom Haparanda stad med att utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, få turister att upptäcka vår region, se till att det finns vatten i kranen och mer därtill. Det är inte alla arbetsplatser som erbjuder dig att kunna jobba med någonting som engagerar och påverkar alla.

2. Möjlighet att göra karriär

Hos oss finns det plats för alla. Har du bara rätt inställning så är det dig vi vill ha, sedan är det du som bestämmer hur långt du vill nå. Många av våra chefer har börjat längre ner i organisationen och sen arbetat sig uppåt. Det är inte alla som vill det och då har man möjligheten att stanna där man trivs. 

3. Engagerade medarbetare

Medarbetare i kommuner och landsting är de mest engagerade och motiverade på arbetsmarknaden. De anser sig ha meningsfulla arbeten och ser fram emot att gå till jobbet. Haparanda är inget undantag.

4. Balans i livet

När du mår bra, mår verksamheten bra. Därför lägger vi stor vikt vid att alla hos oss ska må bra, såväl hemma som på jobbet. Oavsett hur fascinerande och inspirerande arbetet är, måste du fortfarande få utrymme för så mycket annat i livet. För familj, vänner, fritidsintressen och att koppla av och bara vara.

5. Kul på jobbet

Det är på jobbet du spenderar den största delen av dagen, därför är det extremt viktigt att du trivs för att du ska må bra. Hos oss gäller omtanke om varandra och vi har starkt fokus på lagarbete.

6. Schyssta arbetsvillkor

Vi ställer upp för varandra, delar med oss av våra kunskaper, hjälps åt och är omtänksamma om varandra. Du kan räkna med att både få skratta och diskutera intressanta ämnen med dina kollegor.

7. Här kan dina idéer förverkligas

Hos oss är det din utveckling och dina idéer som gör att vi tillsammans kan fortsätta färden mot att bli Sveriges bästa kommun. Var i organisationen du arbetar spelar ingen roll – alla har chansen att komma med idén som för verksamheten framåt.

8. En bra arbetsmiljö

Din arbetsmiljö ska vara trygg, sund och säker. För oss är det en självklarhet, inget privilegium. Det gäller såväl den fysiska arbetsmiljön som den psykosociala. Vi vill att du varje dag kan gå till ett jobb där det råder bra laganda och där alla har en ömsesidig respekt för varandra, så att vi alla kan utvecklas, trivas och göra vårt allra bästa.

9. Vi satsar på din hälsa

Om du ska trivas och må bra på jobbet, måste du också må bra fysiskt och mentalt. Därför erbjuder vi dig möjligheten att delta i våra friskvårdssatsningar och motiverar dig till att vilja göra det. Alla medarbetare omfattas av företagshälsovård som ett led i vårt långsiktiga arbetsmiljö- och hälsoarbete. Vi erbjuder även ett brett utbud av friskvårdsaktiviteter för att inspirera till ett hälsosamt arbetsliv. Det inkluderar allt från till exempel yoga och gympa till massage och promenader.

10. Kompetensutveckling

I ditt jobb hos oss deltar du regelbundet i kompetens- och utbildningssatsningar som syftar till att du ska kunna växa i din yrkesroll. Insatser som stärker dig i din utveckling är en naturlig del av ditt arbete hos oss. Anledningen till att vi satsar på din utveckling är att summan av dina kollegors samlade kompetens och erfarenheter är grunden för vår kraft. Utan den stannar Haparanda.