E-faktura, leverantörer

För att effektivisera hanteringen av leverantörsfakturor tar Haparanda stad i första hand emot e-fakturor.

Haparanda stad bearbetar alla fakturor elektroniskt vilket ger ett effektivare fakturaflöde från granskning till attest, men även miljön får positiva effekter vid elektronisk fakturahantering.

Skicka en elektronisk faktura direkt från ditt faktureringssystem

Haparanda stad kan ta emot elektroniska fakturor i det så kallade Svefaktura-formatet. Det är en standard som tagits fram av Sveriges kommuner och landsting (SKL).

Använder ni nedanstående system eller tjänster kan ni börja skicka direkt:

  • Pagero
  • InExchange
  • Visma SPCS
  • Creditflow
  • Tieto
  • BGC (SEB, Handelsbanken, Swedbank och Danske Bank)

Om ditt system inte direkt kan skapa Svefakturor så finns flera leverantörer som erbjuder lösningar i form av fakturaskrivare till låg kostnad. Läs mer på Svefakturaslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbsida.

Obligatoriskt fakturainnehåll

Fakturainnehållet ska uppfylla de krav som skatteverket ställer på en faktura. Läs mer på skatteverket.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Alla fakturor skall innehålla hänvisning till förvaltning/bolag, namn och referensnummer (ZH nummer) på avroparen och totalsumman på fakturan.

GLN: 7381020650011
Organisationsnummer: 2120002775
VAN: Tieto

Betalas inom 30 dagar

Haparanda stad tillämpar 30 dagars betaltid, såvida inte särskild annan överenskommelse har träffats. Den elektroniska fakturan från formuläret blir mottagen direkt när ni skickar den.

Kontakta oss

Om du har frågor eller behöver mer support angående e-fakturering till Haparanda stad, tveka inte att kontakta oss på faktura@haparanda.se.