Uppdatering gällande väderläget och kommunens beredskap

SMHI har utfärdat en klass 2 varning för Norrlandskusten där det varnas för upp emot tre decimeter snö och starka vindar. Under torsdag natt stiger temperaturen och snöfallet kommer att övergå i regn och därmed svår halka.

Väderläget gör det mycket besvärligt i trafiken. Trafikverket har full beredskap i området och rekommenderar att man inte ger sig ut på vägarna. Polisen uppmanar att anpassa hastigheten och hålla avstånd om man måste ge sig ut i trafiken.

Haparanda stads beredskap

Alla skolor kommer att hålla öppet som vanligt under fredagen. Skulle läget förändras så informerar vi om detta imorgon bitti.

Ihållande snöfall och starka vindar kan skapa problem med drivbildning och nedsatt sikt vilket kan göra att snöröjningen kan få svårt att hinna med. Om läget blir extremt så prioriteras i första hand vägar för viktiga samhällsfunktioner som räddningstjänst, polis och vårdcentraler.

Vid akuta situationer

Om du behöver komma i kontakt med tekniska kontoret (snöröjningen) under natten så kan du ringa på vår jourtelefon på nummer 0922-330 62 (kopplas till SOS Alarm).

Vid akuta nödsituationer när det är fara för livet, ring 112.

Håll dig uppdaterad